Rentoutusharjoitus

Stressin ennalta ehkäisemiseksi olisi hyvin tarpeellista pysähtyä päivällä pieniksi hetkiksi kerrallaan rentoutumaan. Tehokkaan työpäivän pitäisi pitää sisällään pieniä taukoja. Työtehosi saat pysymään korkeammalla, kun lisäät päivään mikrotaukoja.

Tauolla olisi tärkeää irrottautua työstä, niin ettei edes ajattele työtä. Tauolla voit käydä ulkona haukkaamassa happea pienellä kävelylenkillä, kuunnella hetken musiikkia tai vaikka tehdä pienen rentoutuksen. Netissä surffaamalla tai työkaverin kanssa juttelemalla ei ole todettu olevan samanlaista palauttavaa vaikutusta, kuin omassa rauhassa ololla. (Tampereen yliopiston tutkimus, 2014)

Samaisessa tutkimuksessa todetaan että fyysiset mikrotauot, happihyppely, venyttely, rentoutus palauttavat hyvin ja pitävät energiatasoa yllä. Toki väsymys saattaa siirtyä sitten iltaan, mutta itse en siitä pahastuisi ollenkaan!

Rentoutusharjoituksia ja mindfulness harjoituksia on netissä vaikka kuinka paljon. Vaatii aikaa löytää itselleen sopivimmat harjoitteet. Itse käytän applikaatioita, kuten Insight Timer ja Calm, molemmissa on sekä lyhyitä että pitkiä harjoituksia, ilmaisia ja maksumuurin takana olevia.

Nykyajan stressaavassa elämässä monelle tekisi hyvää rauhoittua välillä lepuuttamaan aivot, ja kuuntelemaan kehoaan. Mikrotauot ovat tähän oiva keino ja kotona illalla voi sitten pysähtyä pikkaisen pidemmäksikin aikaa, jos ei aikaisemmin niin vaikka nukkumaan mennessä.

Jos et heti alkuun löydä sopivaa lyhyttä harjoitetta niin koeta tätä. Se on lyhyt seisten tehtävä rentoutusharjoitus, kestää n. viisi minuuttia ja voit sen tehdä oikeastaan melkein missä tahansa.